T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
2019-2020 av sezonunun 1 Eylül’de başlamasıyla birlikte, balık tezgâhlarında hareketlilik yaşanıyor. Tezgâhlar levrek, istavrit, hamsi, tekir, çupra gibi çeşit çeşit balıkla buluştu.
Sağlıklı beslenmede önemli bir yeri olan ve özellikle kış mevsiminde sıkça tüketilmesi önerilen balığa vatandaşlar, İstanbul’un çeşitli semtlerinde bulunan balık pazarları sayesinde ulaşabiliyor. Özellikle Beşiktaş, Beyoğlu, Karaköy, Kadıköy ve Üsküdar’da bulunan balık pazarları yoğun ilgi görüyor.
Balık Pazarları
Beşiktaş’ta çarşı içinde bulunan Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı, Galata Köprüsü’nün Karaköy ayağında yer alan Karaköy Balıkçılar Pazarı, Beyoğlu’nda Galatarasay Lisesi’ne yakın bir konumda yer alan Balık Pazarı, Kadıköy’de çarşı içinde bulunan Kadıköy Balık Pazarı ve Üsküdar Marmaray istasyonu ile Mimar Sinan Çarşısı arasında bulunan Üsküdar Balıkçılar Çarşısı’nda balığın her çeşidi bulunuyor. Bu çarşılar, özellikle balık sezonlarında balık sevenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Balık, Kalp Sağlığını Koruyor
Balık, Omega-3 başta olmak üzere içerdiği çok sayıda yağ asitleri ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ve kalp sağlığının korunmasına destek oluyor. Sağlık Bakanlığı da vatandaşları balık yemeyi ihmal etmemeleri konusunda uyarıyor. Haftada en az 2 öğün balık tüketilmesinin hem beden hem ruh sağlığı açısından önemli olduğu belirtiliyor.
İstanbul Mutfağında Balık
Balığın İstanbul mutfağında fazlaca yaygın olmadığı ancak Fatih Sultan Mehmet’in balığı sevdiği ve o dönemde deniz ürünlerinin pişirildiği biliniyor. 16. yüzyılda gayrimüslimler deniz ürünlerine büyük önem verdikleri ve mutfaklarından eksik etmediklerinden, İstanbulluların da zamanla balığı benimsedikleri görülüyor. Bununla birlikte 18. ve 19. yüzyıllarda sofralarda deniz ürünlerine yer açılıyor ve saray mutfağında da tüketilmeye başlanıyor.
Boğaz’ın pırıl pırıl ve çevre kirliliğinden etkilenmemiş sularında mevsimine göre avlanan çeşitli balık ve deniz ürünlerinin kullanılmasıyla İstanbul mutfağı da zenginleşiyor. Marmara Denizi’ndeki bolluğu sayesinde palamut, İstanbul’un has balığı olarak biliniyor. [1]
[1] Nilgün Tatlı, İstanbul’un 100 Lezzeti, Kültür AŞ, 2015, İstanbul